Kristoffer Appelquist

Kristoffer Appelquist är en av landets mest populära komiker och en estradör av rang. Förutom att stå på olika humorscener land och rike runt. Kristoffer Appelquist känner du säkert igen från tv, där han bland annat medverkat i Parlamentet, Snacka om nyheter, 100%, Extra Extra, Sverige dansar och ler, Humorlabbet, Roast från Berns och med egna livsstilsmagasinet Meningen med livet.

Han har medverkat i bland annat 100%, Time Out, Babben & Co, Evtra Extra!,Sing-A-Long, Parlamentet, Stockholm Live, Dubbat , Lilla landet lagom och Hårdvinklat. Han har även gjort en standup-komeditour vid namn ”Drömmen om Amerika”. Han var också programledare för ”Meningen med livet” tillsammans med Bobbo Krull. 2017 gick han vidare till kvartsfinal i På Spåret tillsammans med Bea Uusma.Kristoffer är född i Skåne men håller mest till i Värmland och Stockholm. Kristoffers humor är absurd och han har en helt egen stil.

Hösten 2006 sändes hans bidrag till SVT:s Humorlabbet där olika komiker fick göra pilotavsnitt och visa sina programidéer. Appelquists bidrag hette Enköping och gick ut på att ett gäng spelade improvisationsteater på hans direktiv i staden med samma namn. Producent var Henrik Schyffert På samma kanal medverkar han regelbundet i humorprogrammet Morgonsoffan.
Appelquist utsågs till Årets nykomling påSvenska Standuppgalan 2006. År 2012 utsågs han till Årets manliga komiker på galan med motiveringen ”Kristoffer Appelquist har stort mod, intelligens, glimt i ögat och en helt egen stil har skapat en stor standupkomiker som vinner i längden.”
Kristoffer Appelquist driver också, tillsammans med Tobias Wahlqvist, poddcasten Synfält Framåt , där de intervjuar Sveriges politiker.

Boka Kristoffer Appelquist här robert@robsplayhouse.se