Al Pitcher

Sverige har begåvats med en komisk världsstjärna. Mångdubbelt prisbelönt utomlands och just upplockad av Eddie Izzards management i England.

Al Pitcher gör raketkarriär i Sverige. På ställen där han uppträtt frågar uppdragsgivaren på stående fot om han kan komma igen.

Den mångdubbelt prisade nyzeeländaren har tidigare enbart jobbat i engelskspråkiga länder. Han han har många fans både i Storbritannien och i länderna ”down under”.

Al Pitcher är just nu Sveriges roligaste komiker” säger både hans publik, men även andra ståuppare.

På bara ett år har han etablerat sig med kraft. Hans standup är kvick, associativ och snäll. Han använder publiken på ett twistat och roligt sätt utan att på något sätt ”mobba” publiken från scenen.

Al Pitcher har en show som heter ”Al Pitcher Picture Show”. Det innebär att Al Pitcher kommer tidigt på förmiddagen till staden, företaget eller organisationen. Han fotograferar saker som förvånar och förundrar honom. Dessa fotografier visar Al Pitcher sedan på en duk på scenen. Igenkänningen är stor och skratten garanterat många. Den här showen ligger i en högre prisklass än vanlig standup då den kräver mer arbete från hans sida.

Al Pitcher kommer att fortsätta jobba med sin internationella karriär fast nu med Sverige som bas. Under 2012 blir det både de stora Edingborough-festivalen, Just for laughs-festivalen i Montreal och en kort turné i Australien.

Boka Al Pitcher här robert@robsplayhouse.se